Gedeeltelijke prothese

Een natuurlijke en comfortabele oplossingen voor enkele ontbrekende tanden en of kiezen

Wat is een gedeeltelijke prothese?

Wanneer er slechts een aantal tanden en/of kiezen ontbreken kan er worden gekozen voor een gedeeltelijke prothese. Hierbij worden de lege ruimtes in uw mond weer opgevuld. Er bestaan verschillende soorten gedeeltelijke protheses. Zo kunt u afhankelijk van uw gebitsituatie en wensen kiezen voor een frameprothese, plaatprothese of flexibele prothese.

Benieuwd welke gedeeltelijke prothese het beste bij u past? U kunt verder op de pagina meer lezen over de verschillende opties of via onderstaande button direct informatie aanvragen.

Voordelen gedeeltelijke prothese

Wat kost een partiële prothese?

Een partiële prothese wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. U krijgt dit enkel vergoed wanneer u aanvullend bent verzekerd. Wanneer dit het geval is moet u rekening houden met een maximum bedrag aan vergoeding (hieronder vallen ook de mondhygiënist en de tandarts). Tijdens de eerste afspraak wordt een behandelplan gemaakt. Het behandelplan en het aantal afspraken is afhankelijk van uw gebitssituatie. Bij kleine aanpassingen is het op korte termijn te realiseren.

Frameprothese

Een frame prothese is een wat luxere uitvoering. De basis is niet van kunststof maar van metaal. Deze prothese wordt standaard met haakjes uitgevoerd. Zonder is niet altijd mogelijk bij een frame prothese. Een vereiste is dat uw eigen tanden en/of kiezen voldoende sterk zijn om deze constructie te dragen. Uw tandarts kan dit beoordelen. Het metaal bestaat uit een sterke chroomkobalt legering. Bij eventuele allergische reacties kan het metaal verguld worden.

Flexibele prothese

Zoals de naam al verklapt, is een flexibele kunststof voor een gedeeltelijke prothese. Helaas is dit niet in alle gevallen een geschikte oplossing. Ik kan beoordelen of dit een gepaste oplossing voor u is. Tevens is de levensduur van een flexibele prothese vaak korter. Het nadeel van een flexibele prothese is dat deze niet te repareren of op te vullen is

Partiële kunststof prothese

Een partiële gebitsprothese bestaat volledig uit kunststof. De prothese kan alleen door een tandprotheticus aangemeten en vervaardigd worden als uw tandarts uw tanden en/of kiezen heeft gecontroleerd. Uit de controle moet blijken dat belasting van deze elementen geen problemen zal opleveren. Daar waar u elementen mist zullen deze in de prothese geplaatst worden. Er wordt samen met u naar de kleur van de tanden en/of kiezen gekeken. Wanneer de houvast van het plaatje tegenvalt kunnen er ook haakjes aan de prothese gemaakt worden.

Ik help u graag aan een passende oplossing

Laat uw gegevens achter voor vrijblijvend persoonlijk advies of doe de online kunstgebit test:

De tevredenheid van mijn patiënten staat op nummer 1

U kunt via onderstaande button ook enkele voor- en na foto’s bekijken:

De tevredenheid van mijn patiënten staat op nummer 1

U kunt via onderstaande button ook enkele voor- en na foto’s bekijken:

“Ik vond het erg prettig bij Kim in de stoel. Er werd goed naar mij geluisterd. Een fijne en rustige plek om te komen. Kleinschalig spreekt mij ook aan.”

Mw Drees

Kom met mij in contact. Ik help u graag verder!

Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en ik neem zo snel mogelijk contact met u op!

Kom met ons in contact. Ik help u graag verder!

Laat uw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.