Immediaatprothese

De eerste stap naar een zorgeloze glimlach!

Wat is een immediaatprothese?

Een immediaatprothese, ook wel noodprothese genoemd, is een tijdelijke prothese die onmiddelijk na het verwijderen van uw natuurlijke gebit wordt geplaatst. Het belangrijkste is dat u in de genezingsperiode niet zonder tanden en kiezen loopt. Hierdoor kunt u beter sociaal functioneren en kauwen. Tevens dient de noodprothese als een drukverband om de wonden af te sluiten en zwelling te beperken. Dit vormt vaak de eerste stap van uw reis van uw eigen gebit naar een kunstgebit. Ik begrijp dat deze overgang spannend kan zijn en sta dan ook klaar om u te begeleiden bij elke stap in het proces.

Voordelen van een immediaatprothese

Wat kost een immediaatprothese?

Een immediaatprothese, ook wel noodprothese genoemd, wordt voor iedereen voor 75% vanuit de basisverzekering vergoed. Wanneer u aanvullend verzekerd bent kan de vergoeding mogelijk nog hoger oplopen. Wel moet u rekening houden met uw eigen risico. Het trekken van uw eigen tanden zal door de tandarts uitgevoerd worden. Hiervoor kunt u een offerte bij uw tandarts aanvragen. Indien u geen tandarts heeft kan ik een doorverwijzing maken. 

Opvullen van de immediaatprothese

Na een tijdje zal het nodig zijn om de prothese(s) op te vullen. We noemen dit ook wel een rebasing. Door het genezen slinkt de kaak, hierdoor kan de prothese drukplekjes geven en kan hij los gaan zitten. Na 6 tot 12 maanden is het genezingsproces voorbij en zal de definitieve prothese worden aangemeten.

Overstappen naar uw eerste kunstgebit

Er zijn diverse redenen om afscheid te nemen van uw eigen gebit. Dit kan een langverwacht moment zijn dat gepaard gaat met emoties. Tanden en kiezen zijn belangrijk voor uw uiterlijk en daarom is het essentieel dat uw nieuwe prothese goed past en er natuurlijk uitziet.

De overstap naar een kunstgebit is spannend, maar ik zal u zorgvuldig begeleiden gedurende het hele proces. U ontvangt professionele zorg en ondersteuning om de overgang comfortabel te maken.

Deze verandering biedt de kans om de ongemakken van uw eigen gebit achter u te laten. Het nieuwe kunstgebit verbetert niet alleen uw uiterlijk, maar vermindert ook ongemakken. Samen werken we aan het herstellen van uw glimlach, het vergroten van uw zelfvertrouwen en het positief veranderen van uw dagelijks leven.

Ik help u graag aan een passende oplossing

Laat uw gegevens achter voor vrijblijvend persoonlijk advies of doe de online kunstgebit test:

De tevredenheid van mijn patiënten staat op nummer 1

U kunt via onderstaande button ook enkele voor- en na foto’s bekijken:

De tevredenheid van mijn patiënten staat op nummer 1

U kunt via onderstaande button ook enkele voor- en na foto’s bekijken:

“Ik vond het erg prettig bij Kim in de stoel. Er werd goed naar mij geluisterd. Een fijne en rustige plek om te komen. Kleinschalig spreekt mij ook aan.”

Mw Drees

Kom met mij in contact. Ik help u graag verder!

Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en ik neem zo snel mogelijk contact met u op!

Kom met ons in contact. Ik help u graag verder!

Laat uw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.